De Stoffenkamer

Een bezoekje aan onze Gentse boekhouder bezorgde me het perfecte excuus om eens langs te gaan in de Stoffenkamer, het nieuwe stoffenwinkeltje aan de Coupure.
Na 13 jaar in Gent gestudeerd en gewerkt te hebben, dacht ik daar nu toch wel mijn weg een beetje te kennen. En de Coupure, ah ja die wist ik wel te vinden, geen probleem. Wel probleem, op het moment dat ik in mijn zoektocht de winkel voorbij reed en verstrikt raakte in het kluwen van eenrichtingstraatjes en wegomleidingen. Straatje in, straatje uit, er kwam precies geen einde aan. Het leek wel een kermisattractie, nog een rondje… en nog een rondje. Enfin, ik wist het al langer dan vandaag, in ‘t stad zijt ge beter af te voet. Eigen schuld. Maar ik had mijn stalen ros nu bij, dus moest ik hem ook ergens kwijt raken.
Uiteindelijk bereikte ik dan toch mijn doel, met genoeg parkeerplaats voor de deur. De winkel zag er meteen zeer veelbelovend uit, ondergebracht in een zeer leuk pand en er heerste een gezellige drukte. Toch straalde de winkel rust uit, doordat de stofjes netjes geordend zijn in kasten. Netjes, I like. Ook al is het heel tof om rond te neuzen in grote stapels en rijen stoffen, ik verlies zo snel het overzicht en heb dan het gevoel dat ik vanalles laat liggen omdat ik er gewoon over kijk. Webshops zijn daarvoor dan weer ideaal, maar aangezien ik een echte stoffenleek ben moet ik toch eerst eens kunnen voelen of wat vragen stellen. Nu was het ook wel vrij snel duidelijk welke stofjes ik wou hebben, dankzij de instructies van klein explosiefje. Een bezoekje aan het circus vorige week deed hem namelijk dromen van een leeuwenstofje.

Ik vond er twee bij de Stoffenkamer, één in katoen en één in tricot.

022

029

De totale buit zag er zo uit:

036

Bloemenstofje voor mij, autootjes-, olifanten- en leeuwenstof voor de jongens. Gezien het aanbod heb ik me dus nog relatief goed kunnen inhouden. Nu nog wat inspiratie opdoen om er ook effectief iets mee te maken :-)
Naast de prachtige stofjes vond ik bij de Stoffenkamer ook heel wat fournituren. Amai, ik zag nog nooit zoveel verschillende kleuren paspel bij elkaar! En zeggen dat ik de avond ervoor zelf zes meter paspel had zitten naaien met behulp van biaislint omdat ik het juiste kleurtje niet vond…
De Stoffenkamer, voor herhaling vatbaar dus.
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  misslizz
  25 juni 2012 at 15:12

  amai amai, i like!

 • Reply
  Joonstar
  15 augustus 2012 at 14:12

  Ooohhh die leeuwen!!

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!