Knijp eens in mijn arm…

Ik kreeg dus vorig jaar het lumineuze idee om te leren naaien. Ik zou het wel eens allemaal zelf beginnen maken, nèh. Maar euh, tijd om echt naar de les te gaan is er niet en een naaimachine kopen is wel een dure investering voor iets dat je nog niet echt uitgeprobeerd hebt.

Maar daar was dan ineens mijn meme, to the rescue! Zij had nog wel een oude naaimachine staan op zolder en ik mocht die gerust een tijdje gebruiken. Fantastisch, zo kon ik tenminste uitzoeken of dit wel echt iets voor mij is.

007

 

Na een beetje uitleg over spoeltjes, draad inrijgen en knopjes goed zetten was ik er klaar voor. Dacht ik…Want het eerste wat er gebeurde toen ik thuis de stekker in het stopcontact stak, was dat het machien begon te roken. Ik wou al de brandweer bellen (de stresskip in mij kwam naar boven), maar S. bleef koelbloedig en trok de stekker uit. Gewoon een beetje condens, wist hij. Van lang stil te staan.
Was dit een slecht voorteken? We stoften alles dan maar eerst eens grondig af en waagden een tweede poging. En het lukte, ik kon beginnen experimenteren op proeflapjes en losse zoompjes.
Er was toch iets mis met de afstelling van de machine, draden sloegen in de knoop, naalden braken af. Enfin, ik had de smaak te pakken, misschien toch maar eens kijken voor een nieuwer modelletje?

 

077

 

Voilà, het werd dit machientje. Spotgoedkoop, maar ik was er van overtuigd dat dat allemaal geen verschil uitmaakte en dat het zeker goed zou werken. Niets is minder waar. 
Nadat ik voor de zoveelste keer zat te zuchten en te blazen dat het me allemaal niet lukte, dat ik het beu was om draden los te tornen en dat ik er maar beter zou mee stoppen, had S. er genoeg van. Hij nam me mee naar daar en gaf me deze cadeau:

 

004

 

Ik heb echt wel een tijdje tegengestribbeld (‘heb dat toch niet verdiend, ben nog maar een beginneling, kan nog niet echt naaien’), … maar ging toch ook vrij snel door de knieën. Kan het eigenlijk nog steeds niet geloven… Eén ding is zeker, als het nu niet lukt, ligt het alvast niet meer aan de machine. De eerste probeersels kan je hier bekijken.
En wat nu met de andere machientjes? Wel, de oude machine van meme steken we binnenkort ook eens binnen bij Mertens om te laten reviseren, het Toyotaatje ging voorlopig wijselijk terug de doos in.  
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    misslizz
    17 juni 2012 at 15:22

    jeujj!! ik heb dezelfde, en heel content!

  • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!