Er werd een kindeke geboren…

Terwijl iedereen aan juffencadeautjes aan het werken was, werd er hier een geboortecadeautje gemaakt. Een tijdje geleden beviel één van mijn nichtjes van een tweede zoontje. Een ideale gelegenheid om ‘t naaimachien boven te halen. Ik twijfelde een beetje of ik al wel de pretentie mocht hebben om mijn naaisels cadeau te doen aan iemand en dan ook nog te hopen dat ze daar blij mee zouden zijn… maar hé, wie niet waagt niet wint. 
 Dus we begonnen er aan, en wel met dit dekentje:

 

019  

0161
De inspiratie en uitleg voor het dekentje ontdekte ik bij haar. Het stofje vond ik in Wetteren bij Stoffencentrale Van Leuven en het fleece dekentje in de Zeeman. De paspel is zelf gestikt omdat de juiste kleur dus niet te vinden was, welgeteld één dag voor ik kennis maakte met dit paspelrek. Het stikken verliep niet zonder slag of stoot, het bleek niet zo eenvoudig te zijn om de fleece mooi recht op het katoen te krijgen. Ergens in blogland (sorry weet niet meer waar) las ik de tip om de fleece strak vast te tapen op de grond en zo de katoenen stof erop te spelden. Heel goeie tip, want zo lukte het wel. Het moeilijkste gedeelte was daarmee afgerond. En geloof het of niet, er sneuvelde in dit hele scenario slechts één fleece dekentje. Een grijzeke, dat nu in de lapjesmand ligt.
In Knippie nr. 2 van 2011 vond ik ook nog een easy patroontje voor dit broekje, dus dat was ook het proberen waard.
006
Het blauwe stofje is jersey van bij Samira in Ledeberg, de witte boordstof kocht ik bij de Strik-mannetjes, eveneens in Ledeberg.En een broekje is altijd leuker met een bijpassend shirt, dus werd er hier ten huize ook nog wat geflockt:
009
Snorreninspiratie deed ik natuurlijk op bij haar.
Wegens geen leuke cadeauverpakking te vinden, ging ik hiervoor ook zelf aan de slag met naald en draad. Het resultaat was een eenvoudig zakje dat je kan dichstnoeren met een bijpassend lintje.
021
033

 

0341

 

039
En u ziet het goed, vanaf nu wordt alles hier ook afgewerkt met een eigen labeltje!
008

 

0131

0051

002

Amai, precies echt hé?
Het cadeautje is ondertussen onderweg, ik hoop dat ik mama en kleine spruit er een plezier kan mee doen…
Welkom, kleine Maico.
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  misslizz
  2 juli 2012 at 22:45

  maar allez gij zijt compleet niet te doen!! ik sta echt versteld: oink oink oink! wat prachtig allemaal: het dekentje, het kadozakje, je labels (echt mooi), en het snorrenpakje is helemaal de max. zo schoon, en alles zo piekfijn afgewerkt en zo goed passend bij elkaar! ik ben nogal fier op u! wat jij al allemaal gepresteerd hebt op zo’n korte tijd: waw!!

  • Reply
   cindy [Inspirée Par Georgette]
   3 juli 2012 at 18:19

   amai, zo’n lieve reactie van jou! dit maakte mijn dagje wel goed… ik ben er nog van aan het blozen :-)
   echt tof dat je het allemaal mooi vond (ook de labeltjes), voor mijn kunnen zijn dat al hele prestaties en ben er eigenlijk toch ook wel fier op. die goeie naaimachine heeft er natuurlijk ook heel wat mee te maken, anders had ik het misschien al lang opgegeven.
   en het allerbelangrijkste: de mama was er ook heel blij mee!missie geslaagd!

  • Reply
   misslizz
   3 juli 2012 at 20:39

   zo tof dat de mama ook blij was, niet onbelangrijk detail natuurlijk, maar hoe kan dat ook anders, ik zou ook mega blij zijn!!

 • Reply
  misslizz
  2 juli 2012 at 22:48

  en zie ik dat goed: heb je dat omgezoomd met een tweelingnaald? niet te doen gij… mooi mooi, echt!

 • Reply
  Katja (@Yane)
  3 juli 2012 at 20:19

  Super mooi! Vooral het dekentje vind ik prachtig….

 • Reply
  Nat
  15 juli 2012 at 10:16

  Mooie blog en mooie creaties!! Mag ik vragen hoe je de labels hebt gemaakt?

 • Reply
  cindy [Inspirée Par Georgette]
  15 juli 2012 at 17:41

  Bedankt Nat! Tof dat je het hier allemaal zo mooi vindt! Ik zet hier mijn eerste stapjes dus positieve reacties zijn altijd leuk. De labeltjes heb ik niet zelf gemaakt maar online gekocht bij Cottontrends.

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!