Boekentip (1)

Naast een full-time job, de zorg voor de kindjes en af en toe wat creatief gefrutsel probeer ik om ook regelmatig te genieten van een goed boek. De liefde voor het geschreven woord had ik al ontdekt vóór mijn opleiding maar werd er alleen maar door versterkt. Tijdens mijn studententijd passeerde er dan ook heel wat verplichte en niet-verplichte lectuur de revue. Jammer maar helaas heb ik moeten vaststellen dat dit de eerste ‘me-time-activiteit’ is die gesneuveld is na de geboorte van de kindjes. Het komt er niet zo snel meer van om een boek open te slaan en de boekenwurm in mij is dus allesbehalve tevreden.
Nu heb ik me echter voorgenomen om daar iets aan te gaan doen en weer wat meer te gaan lezen. Zoals dat meestal gaat met goeie voornemens, dreigt dit wel eens te mislukken maar toch… het is het proberen waard.  
En zie, als we haar boek en andere handwerkboekjes niet meetellen, dan ben ik er sinds lange tijd toch in geslaagd om wat literatuur te verslinden. Ik geef hier dan ook graag een eerste boekentip mee en hoop dat in de toekomst nog af en toe te kunnen doen. En boekentips aan mijn adres zijn uiteraard ook altijd welkom.

 

hongerspelen-suzanne-collins

 

De hongerspelen – Suzanne Collins

Een heel goed boek ‘om er weer in te komen’. Vlot geschreven en meeslepend tot het einde. Op naar deel twee dus. Veel leesplezier!
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Piepow
  15 augustus 2012 at 19:15

  Lezen! Dat doe ik ook zo graag, maar het is zo herkenbaar dat het zo snel aan de kant geschoven wordt.
  Een paar tips:
  De schaduw van de wind – Carlos Ruiz Zafon
  Het geluid van de nacht – Maria Dueñas
  De verborgen geschiedenis – Donna Tart
  Het verloren labyrint – Kate Mosse
  De hele Twilight reeks van Stephenie Meyer

  en zo kan ik nog wel even doorgaan, als je wil :-).

  • Reply
   cindy [Inspirée Par Georgette]
   15 augustus 2012 at 19:40

   Dank je wel, ze staan genoteerd! En aangezien er zo weinig tijd voor over blijft, zal het je vast niet verwonderen dat ik er nog geen enkele van gelezen heb :)

 • Reply
  CreativEls
  15 augustus 2012 at 20:02

  Hallo,

  Hier van hetzelfde laken een broek. Ook ik ben een boekenliefhebber maar ben ook werkende mama die graag creatief bezig is. Ik probeer voor het slapen gaan (in bed) toch altijd enkele bladzijden te lezen. Ik doe dus erg lang over de boeken maar Ik Lees !
  Op mijn blog vind je heel wat boekentips. Toevallig schreef ik vandaag een stukje over de lektuur die ik ga meenemen op vakantie. Jawel wij hebben de onze nog te goed.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

 • Reply
  Miek
  15 augustus 2012 at 20:23

  Tjee, jij hebt het druk!
  Ik hoop voor je dat je goede voornemen gaat lukken en je de tijd vindt om veel boeken te lezen :)

 • Reply
  Pluisje
  15 augustus 2012 at 20:48

  Ons dochter leest zo graag, ze heeft hier nog een serieuze stapel boeken liggen, maar deze staat ook op haar lijstje. Eerst het boek, dan de film is haar motto :)

 • Reply
  juf Eva
  16 augustus 2012 at 18:15

  Ik denk dat dat typisch is voor werkende moeders…

  Boeken die ik onlangs nog in één ruk heb uitgelezen zijn
  – Voor ik ga slapen / SJ Watson
  – Schaduwkant / Ruth Newman

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!