Oude schatten…

S. en ik houden wel van rommelmarktjes. We gaan er niet speciaal naar op zoek en we rijden er ook niet de halve wereldbol voor rond, maar als de gelegenheid zich voordoet pikken we er graag ééntje mee.
 

En sommige dingen kan je maar moeilijk weerstaan… Deze twee oude naaimachientjes bijvoorbeeld. We vonden ze op een plaatselijke markt, een paar weken geleden. Ik had ze meteen in het vizier maar de verkoper vroeg er echt veel te veel voor. Ze zagen er allesbehalve goed uit, waren zelfs lelijk toegetakeld, met afgebladderde verf en roestvlekjes. Niets waard dus. Maar op de één of andere manier was ik er door gecharmeerd. Met een klein beetje pijn in het hart liet ik ze staan. Later die dag keerden S. en mijn schoonvader nog terug en kochten ze voor mij. Ze hebben nog wat kunnen afbieden maar betaalden er toch nog te veel voor… :-) Nu staan ze fier te pronken in mijn kast, die twee lelijke eendjes. De imperfectie zelve.

 

065

 

Tijdens de vakantie trokken we ook een dagje uit voor de Gentse Feesten. We genoten van de gezellige drukte in de binnenstad en kwamen op het rommelmarktje bij Sint Jacobs terecht. S. ontdekte er dit oude naaikistje.

 

147

151

 

160

 

 

En even later liepen we daar… temidden van de feesten, met een ouderwets naaikistje aan de hand.Praktisch hoor… maar het was de moeite toch wel waard :-)Zalig genieten, rommelmarktjes in de zomer…

Previous Story
Next Story

10 Comments

 • Reply
  Createlas
  28 augustus 2012 at 21:27

  Ja, wie er oog voor heeft kan echte schatten vinden op de rommelmarkt. (Werken de machientjes nog?)

 • Reply
  Kaatje (Els)
  29 augustus 2012 at 05:40

  wat mooi die naaimasjientjes… enne zo’n naaidoos, zo had mijn mama vroeger ook eentje :-)

 • Reply
  juf Eva
  29 augustus 2012 at 06:43

  Wat een leuke naaimachientjes!
  Mijn collega die ook graag knutselt zou ze ook geweldig vinden… enne ze heet Regina ;o))

 • Reply
  Mammabelle
  29 augustus 2012 at 06:45

  Lelijke eendjes zou ik ze zeker niet noemen, ik vind ze prachtig!

 • Reply
  JoChapeau
  29 augustus 2012 at 07:15

  Wat een leuke vondsten !

 • Reply
  misslizz
  29 augustus 2012 at 10:18

  zegggg… ik ben stik jaloers op je naaimachientjes!! oud en versleten of niet, ik vind ze prachtig… heel lief van S!

 • Reply
  Leentje
  29 augustus 2012 at 18:22

  daar had ik met plezier ook te veel voor betaald hoor, wat een prachtige ‘dutskes’!

 • Reply
  Edje
  29 augustus 2012 at 19:49

  Ohhh wat een leukjes! Ik hou ook zo van rommelmarkten! Mijn wederhelft helemaal niet, die vindt dat we al genoeg rommel hebben ;-)

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!