Zwarte jurkjes en zonnehoedjes…

Ik had hier zo graag een verhaal neergeschreven over mijn zelfgemaakte ‘little black dress’, gemaakt op basis van een gemakkelijk patroontje uit één van de laatste KnipModes, geknipt uit een mooi tricootje van het Stoffenspektakel… Het was een goed idee en het had ook mooi kunnen worden want het kleedje was echt niet moeilijk te stikken. Maar ik moet ergens iets verkeerd uitgeknipt hebben (en ik weet nog altijd niet wat… I know, een echt beginnelingske), en het was dan ook nog eens veel te groot! De foto’s zal ik iedereen besparen want ik kijk er zelf ook niet graag naar :)
Ander onderwerp dus maar: zonnehoedjes! Die werden hier een hele tijd geleden al gemaakt, maar helaas nog niet echt veel gebruikt met het slechte weer.

 

034

 

Het hoedje in mint-kleur was een testversie, helaas een maatje te klein voor Arne. Voor het hoedje in autostof had ik geen versteviging gebruikt, dus dat viel veel te slap. Maar Ian vind het toch leuk om te dragen. Het sterrenhoedje (het stofje werd ook hier al eens gebruikt) werd gemaakt met de nieuwe machine, mét versteviging en is dus het meest geslaagd.  Perfect voor Arne!

 

185

 

Arne-bucket-hat

 

Mintkleurig-stofje: overschotje van meme
Auto- en sterrenstof: Stoffenspektakel
Groene stof: Strik (Ledeberg)
Patroon: Reversible bucket hat – Oliver+S

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Edje
  6 augustus 2012 at 21:14

  Wat een leuke hoedjes! Waar heb je het patroon vandaan?

 • Reply
  Edje
  6 augustus 2012 at 21:15

  Oh. Stomme vraag. Ik zie het nu pas staan….

 • Reply
  Pretty cool stuff
  7 augustus 2012 at 06:45

  Naaien voor mezelf eindigt toch ook meestal op iets wat ik in een hoekje moet smijten…ik wil geen half en half kleren aan met rare naden of kromme ritsen waardoor mijn gat 2x zo dik lijkt…(voor de kinderen is dat zo erg niet, hihi, gniffel, gniffel)

 • Reply
  Katja (@Yane)
  7 augustus 2012 at 10:05

  Zo jammer van je jurk! Maar de zonnehoedjes zijn prachtig!

 • Reply
  Eva
  7 augustus 2012 at 12:33

  Jammer van de black dress… Al vind ik je hoedjes waardige vervangers :)

 • Reply
  JoChapeau
  7 augustus 2012 at 15:51

  Ooo, prachtige hoedjes !

 • Reply
  Elien Demarré
  8 augustus 2012 at 07:27

  Mooie blog! Ik zie dat je ook nog niet zo lang begonnen bent met je blog en toch gevonden hebt hoe je die ‘Follow me on Pinterest’-knop erop moet zetten. Mij is dat tot hiertoe nog niet gelukt. :s Hoe heb je dat gedaan? Help aub!!!
  neem zeker ook eens een kijkje op mijn blog: http://mollietje.blogspot.com

  groetjes

  • Reply
   cindy [Inspirée Par Georgette]
   8 augustus 2012 at 10:47

   Bedankt Elien!
   Voor de pinterest button: in het blogger dashboard onder het tabblad Indeling het gadget HTML/Javascript toevoegen en de juiste code kopiëren bij Pinterest zelf, via http://pinterest.com/about/goodies/
   Ergens in de code moet je wel nog username aanpassen om te linken naar jouw eigen pinterest-account.
   Voilà ik hoop dat dit jou verder helpt, ik ben helaas ook geen kenner :)

 • Reply
  Kaatje (Els)
  8 augustus 2012 at 12:01

  je blogje juist ontdekt, wat prachtige spullen maak jij zeg!! Ik ga je zeker volgen ;-)

 • Reply
  Evy
  8 augustus 2012 at 18:29

  In het echt zien ze er nog beter uit ;-) en vooral op het hoofdje van de kleintjes :) Dat kleedje is wel spijtig, mijn bestelling stond ook wel klaar. Maar ga u eerst wa laten oefenen :D

 • Reply
  Miek
  9 augustus 2012 at 18:01

  Leuk dat je bij me ‘op bezoek’ was :)
  Wat een leuke hoedjes! Je maakt sowieso errug leuke dingen… geweldige stofjes allemaal. Love it!

 • Reply
  hilde@home
  10 augustus 2012 at 05:47

  Bij deze heb ik er een leuke blog bij ontdekt! Je maakt echt hele mooie dingen! Vanaf nu heb je er een trouwe volger bij ;-)

 • Reply
  CreativEls
  12 augustus 2012 at 19:36

  De hoedjes zijn superleuk en staan de kindjes beeldig. Ik waag voorlopig aan eenvoudige dingen om te naaien, ik ben er zelfs nog niet (terug) toe gekomen om me aan kleding te wagen. Maar al doende leert men zegt men hé, dus zeker niet opgeven. Ik wil het ooit ook (terug) proberen.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

 • Reply
  mijnmamaheetzoet
  14 augustus 2012 at 20:17

  Leuk! En dat slappe hoedje heeft ook zijn charme.

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!