Karin Slaughter | De zomer van het spannende boek

Vroeger, toen er nog fijne films gemaakt werden en we er soms twee na elkaar gingen bekijken in de bioscoop, was ik een echte filmliefhebber slash addict. Toen waren de kindjes er nog niet. Nu is een avondje bioscoop nogal zeldzaam geworden. Niet zo erg want de behoefte is ook minder geworden aangezien er veel minder films zijn die me kunnen bekoren.

Waar ik wel altijd ben van blijven genieten, is van een goed boek. Liefst genre thriller maar ik sta eigenlijk overal voor open. Vroeger verslond ik dan ook het ene boek na het andere. Een beetje zoals met film eigenlijk. Ik kan me al bijna niet meer voorstellen dat ik ooit zoveel tijd heb gehad.  Ik probeer al eens graag een nieuw boek uit, maar er is één schrijfster die ik nu al heel lang volg en waar ik toch blijf op terugvallen: Karin Slaughter.

 

DSC_2687

Ik ontdekte de schrijfster reeds in mijn studententijd en was meteen verkocht… Naast de vele verplichte literatuur was een vlot lezende thriller een welkome verademing. Met deze boeken kan ik me echt even helemaal van de wereld afsluiten en ontspannen. Nu ja, het zijn geen happy verhaaltjes die je van Slaughter moet verwachten. Integendeel. We spreken over rasechte thrillers. En als je je net als ik alles nogal visueel begint voor te stellen, moet je ook wel tegen iets kunnen. Gevoelige maagjes, onthou u. Slaughter’s manier van schrijven komt soms angstwekkend reëel over. Waarbij je bijna voelt wat de personages voelen, alsof je midden in het verhaal staat.

Kortom, nooit saai, vol suspense… een aanrader.‘Genadeloos’ en ‘Gevallen’ heb ik de voorbije weken uitgelezen… Nog eentje te gaan, de laatste nieuwe, ‘Stille Zonde’, en dan is het weer uitkijken naar een nieuw boek. Can’t wait…

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Twee emmerkes water
  29 augustus 2013 at 17:58

  ik heb in het middelbaar eens een boekbespreking over één van haar boeken gedaan, de hele klas, juf inclusief gechoqueerd hihi
  moesten ze maar tegen kunnen :)

 • Reply
  mama saartje
  29 augustus 2013 at 18:38

  Ik las vorige weekop vakantie een lichte koude huivering in 1 trek uit. Ik ga er nog lezen van haar!

 • Reply
  Pretty cool stuff
  30 augustus 2013 at 05:53

  ♥ Slaughter!!!

 • Reply
  sarah isebaert
  30 augustus 2013 at 19:26

  Heb ze allemaal gelezen: ze is geweldig! Tess gerritsen al geprobeerd? Even beklijvend!

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!