Liebster Award…

Annick van MinnieMie nomineerde me gisteren voor een Liebster Award. Eerlijk gezegd wist ik niet meteen wat dat betekende toen ik haar berichtje las. Oh leuk, een award, dacht ik aanvankelijk… Dat er vraagjes moesten beantwoord worden, vond ik iets minder leuk. Maar als zo’n geweldige dame aan mijn blog denkt, dan wil ik daar gerust een inspanning voor doen.
 
Reclame maken voor haar is denk ik niet meer nodig want zo’n knappe blog werd terecht al door menig andere blogger ontdekt. De kleedjes die ze maakt voor de kleine schattige Eloise, zijn gewoon schitterend. Mocht er dus een zeldzaam geval zijn die er toch nog niet gaan piepen is, daar moet je zijn!
 
En nu dan iets meer over die Liebster Award…
 

Hier gaan we dan:

11 weetjes over mijzelf


Mama van  Ian (2007) en Arne (2011), mijn hartendiefjes…
Sinds vorig jaar ook benoemd tot mama van een zorgintensief kind, iets dat me vaak kraakt maar ook elke dag een beetje sterker maakt… 
Full-time aan het werk in een mediabedrijf, als assistant binnen IT…
Ik worstel vaak met het vinden van een goeie life-work balans…
Ik ben perfectionistisch ingesteld, pietluttig in details en hou niet van half werk (als het maar half kan, hoeft het voor mij niet)…
Trots op zelfgemaakte kleertjes, nog veel trotser als iemand anders ze ook mooi vindt :-)
Ik was ooit een echte boekenwurm, maar lees de laatste jaren veel te weinig…
Hoe erg het ook klinkt, mijn iPhone is een verlengde van mijzelf… ik kan niet meer zonder…
Ik hou van stilte en rust, mijn jongens meestal niet…
Een derde kind had ik altijd graag gewild, maar dat komt er niet want ik wil nooit meer zwanger zijn…
Ik hou van koken, maar alleen als ik nieuwe dingen kan uitproberen. Voor de dagelijkse, traditionele aardappel met groenten en vlees sta ik minder te springen…
Ik zie uit naar de dag dat onze eeuwigdurende verbouwingen zullen afgerond zijn (we werken eraan :-))

11 vragen van MinnieMie

 

1. Wanneer ben je op het idee gekomen om te starten met een blog?
Toen ik deze machine cadeau kreeg van S. en ik zag dat het naaien meteen ook beter en mooier kon. Ik wou ook graag een archief opbouwen van al mijn naaisels, om zo af en toe eens terug te kunnen kijken. Verrassend hoe dat allemaal evolueert!
 
2. Op welke creatie ben je supertrots?
Het is geen heel ingewikkelde creatie (ik denk dat ik er trouwens zo nog geen gemaakt heb), maar wel één waar Arne destijds heel veel plezier aan gehad heeft. De leuke reacties die ik kreeg waren natuurlijk ook mooi meegenomen.
 
3. Welk patroontje staat er op jouw planning maar maakte je nog niet tot nu toe?
Voor de jongens liggen er nog een aantal Zonen09 patronen te wachten en ook de Study Hall Jacket uit The Alphabet Collection staan nog op mijn ‘to sew’ lijstje. Als Elize wat groter is wil ik me graag vol overgave op de patronen van Compagnie M storten. Vooral de Louisa jurk is één van mijn favorieten.
 
4. Naar wie kijk je op?
In blogland vind ik Mamasha één van de meest inspirerende dames om te volgen. Alles wat ze doet ademt creativiteit uit en ze kan het dan ook nog eens allemaal heel professioneel en mooi voorstellen. Haar ondernemingszin werkt aanstekelijk. Dat ze twee zonen heeft en een eigen zonen-patronen-label verklaart natuurlijk veel van mijn bewondering. 
Dichter bij huis kijk ik ook zeker op naar Pied de Poule. Ze maakt heel mooie kleertjes voor haar dochtertje maar heeft me twee jaar geleden ook wegwijs gemaakt in de blog- en naaiwereld. Toen ik er aan begon wist ik dus echt niet dat dit wereldje bestond (echt niet!). Bovendien is het een echte lieverd met een luisterend oor.
In real real life kijk ik het meest op naar mijn eigen mama. 
 
5. Welk restaurant is echt een must-do?
Echt formeel op restaurant gaan is iets wat we de laatste jaren een beetje verwaarloosd hebben… Eigenlijk hou ik ook meer van de gezellige etentjes thuis, met familie of vrienden. 
 
6. Hoe ziet een typische zondag eruit bij jou?
Zondag is familie- en thuisblijfdag en proberen we zo weinig mogelijk te plannen. Het is die ene dag in de week die een beetje tegengewicht moet geven voor de drukke werkweek. Ook de dag dat ik graag wat meer effort steek in het koken en dat de naaimachine uitgehaald wordt. 
 
7. Wat is jouw favoriete koffiekoek?
Ik ben niet echt een koffiekoeken-eter maar als ik er echt eentje moet kiezen: een klassiek croissantje.
 
8. Ik ben benieuwd naar jouw lievelingsstofje! Toon je een foto?
Een stofje van Michael Miller. Voorlopig nog geen bestemming voor gevonden, maar ik denk dat het ooit een jurkje wordt voor Elize.
 
 
9. Wat is jouw favoriete bakstenen stoffenwinkel?
De Stoffenkamer
 
10. Welk plekje in jouw huis heeft een restyling nodig?
Euh, welk plekje niet? Zoals hierboven gezegd: we werken eraan :-)
 
11. Welke reis heeft de grootste indruk op jou gemaakt?
Geen exotische bestemmingen, maar gewoon onze familiereis naar het zuiden van Frankrijk een paar jaar geleden. Heel mooie herinneringen.

 

Ik nomineer

Oef, eindelijk genoeg over mijzelf… ik geef deze award met veel plezier door aan:

Zo, my job is done, nu is het aan jullie!Mijn vragen aan jullie
 
1. Hoe en wanneer ben je begonnen met naaien? 
2. Welke blogger vind je inspirerend?
3. Wat is je lievelingsgerecht?
4. Wat is je leukste herinnering?
5. In welke (web)shop koop je de leukste stofjes?
6. Wat is je lievelingsboek (of tijdschrift)?
7. In wiens stoffenkast zou je graag eens willen rondneuzen?
8. Wat vind je het leukste aan bloggen?
9. Wat is je grootste verslaving of guilty pleasure?
10. Wat is je lievelingspatroon?
11. Wat is je grootste droom?Hierbij nog even de regels… want die moeten er ook zijn, ah ja!

De liebster award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 Bloglovin volgers
Je moet “11 facts about me” delen
Je moet degene die jou genomineerd heeft linken in je blogpost
Je moet de 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft
Kies 10 nieuwe bloggers die jij wil nomineren en link ze in je blogpost
Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt
Laat een comment achter op de blogs die jij wil nomineren

Succes!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Twee emmerkes water
  6 april 2014 at 19:25

  Hoi Cindy

  Bedankt voor de nominatie, ik vind het leuk dat je aan me dacht :)
  Ik ben niet zo’n ketting-ding-doener, dus ik ga passen om verder door te geven, hopelijk ben ik geen te grote spelbreker op die manier…
  En werk jij voltijds? Ik ook nog tot voor een paar maanden, nu 4/5e, best thing ever!

  Groetjes!

 • Reply
  misslizz
  6 april 2014 at 21:22

  :-) zo lief! ik ben ook gn liefhebber hoor v die dinges…

 • Reply
  Juffertje in het Groen
  7 april 2014 at 20:28

  Dankjewel voor de nominatie! Een tijdje geleden nomineerde Stannel me ook al. Het is niet helemaal mijn ding, maar ik tracht er de komende weken iets mee te doen.

 • Reply
  Saskia SSeWS
  15 april 2014 at 08:06

  Hoi hoi, bedankt om mij te nomineren. Ook ik ben niet zo’n kettingliefhebber, maar hé, ik deed mijn best en heb er iets mee gedaan!

 • Reply
  Evy
  15 januari 2015 at 06:14

  En heb je nu gewonnen? ;-)

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!