Remi & Cosette | Pyjamabroekje

Dit weekend was er ruimte voor een beetje ‘me-time’, dus de naaimachine werd boven gehaald… Mijn vingers jeukten na wekenlang inspiratie op te doen in boeken en tijdschriften, zonder effectief iets te maken. Pfff, frustrerend hoor.
 
Remi & Cosette stond hier vrijwel meteen na het verschijnen op de boekenplank. Ik las ‘patronen voor jongens’ en was verkocht. Een boek dat me weer wat meer zin deed krijgen in zelfgemaakt moois. Het patroon van het sportbroekje werd gebruikt om een pyjamabroekje te maken voor Arne. 
 
Ik zag al een paar toffe meisjesversies passeren, maar tot nu toe nog geen jongensversie. Toch is het een patroon dat ik wel vaker zou durven gebruiken. Maat 98 voor mijn driejarige zit goed ruim, dus zal ook na de zomer nog een tijdje meekunnen…

Arne was er niet meteen blij mee. “Nee mama, ik wil niet zo’n gekke broek…” Tot hij even beter keek naar het stofje en zag dat er tractors en brandweerwagens enz. opstaan. Plotseling was het dik in orde.
 
Tricot van Lillestof
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  de zussen
  24 juni 2014 at 21:11

  Staan er nog meer mooie jongenspatronen in dat boek? Ik vind dat er in veel boeken vooral mooie meisjesspullen staan, maar daar ben ik met mijn jongens niets mee! Heel leuke broek!
  Zus 1

 • Reply
  JoChapeau
  24 juni 2014 at 21:28

  De jongste zei hier ook al dat hij zo’n joggingbroek niet wou, maar ik heb hier ook al joggingstof klaarliggen voor de oudste en die zal dat zeker dragen ! Jouw versie overtuigt mij nog meer om het snel ook eens te naaien !

 • Reply
  Piepow
  25 juni 2014 at 07:29

  Mooi! Ik gebruikte dat stofje voor een hemdje voor Ernest, ik blijf het mooi vinden.

 • Reply
  eva maria
  25 juni 2014 at 19:44

  Ik vind het een gewéldige gekke broek!

 • Reply
  Mumendemiekes
  1 juli 2014 at 16:51

  leuke zalige broek

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!