Keep it simple, Theo

In de zonen09-reeks kon Theo eigenlijk toch niet ontbreken, dus maakte ik er eentje. Bij  Theo krijg je – zoals we van de zonen09-patronen gewend zijn – een schitterende stap-voor-stap omschrijving waarmee volgens mij iedereen aan de slag kan. Voor hemdjes heb ik echter altijd wat drempelvrees waardoor ik het ook deze keer vrij simpel hield. Toen ik wat verderop zat in de omschrijving, had ik wel spijt dat ik de hoekjes er niet had aan toegevoegd. Het resultaat is voor mij echt geslaagd, ondanks het feit dat ik blijf denken dat mijn kleintje niet meer groeit. Hij is ondertussen dus echt wel aan maat 134 toe (toch voor dit patroon), terwijl mamalief hem in een 128 blijft wurmen… Ik liet de voorpanden iets minder overlappen en zette de knoopsgaten dus wat dichter naar het midden. Zo heeft hij daar toch wat extra ruimte, voor eventjes. Mij stoort het niet echt, maar het is dus wel iets minder ‘af’…

Arne zegt: ‘broertje, laat nog eens jouw ‘stoeren’ zien… (spieren dus…)

 

Voor de stof heb ik getwijfeld want ik vind het ondertussen vrij moeilijk om voor Ian leuke stofjes te vinden die niet te kinderachtig zijn. Hij is nog steeds mijn tieniewienie kleine mannetje maar voor jongens van 7 mag het wel al eens wat stoerder… Het zwart-witte Timeless Treasures stofje van de Stoffenkamer bleek er perfect voor te zijn.
Naast Ole heeft Ian er nu nog een toffe nieuwe schooloutfit bij… de maand september moet dit hemdje qua maat toch nog wel halen. En ik denk dat ik er daarna nog wel een kleine kandidaat voor zal vinden. Ondertussen is het hoog tijd voor een nieuwe outfit voor Arne, want hij wil nu echt dringend een ‘sjpajdemen’ (spiderman) trui, hum hum… Ooo help, superhero madness bij die jongens van mij… ;-)

Patroon: Theo by Zonen09
Stof: Timeless Treasures – Stoffenkamer
Knoopjes: Veritas
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Wendy (Petite Couture)
  29 augustus 2014 at 05:42

  Ik vind het een heel mooi exemplaar!!! Het stofje past ook heel mooi bij zijn blonde haren. Moet dringend ook nog eens een hemdje maken, misschien dat ik mij de Theo ook maar aanschaf.

 • Reply
  Saskia SSeWS
  29 augustus 2014 at 06:18

  Dit hemd staat hem super. Hij zal er heus wel langer in kunnen dan de maand september hoor! Dit hemdje valt bij iedereen precies wat smal uit hé, ik vergrootte het patroon nu tot 140 voor onze laatste Theo.

 • Reply
  SewBubble
  29 augustus 2014 at 06:19

  Heel mooi! Perfecte print voor een jongen van 7 als je ‘t mij vraagt.

 • Reply
  JoChapeau
  29 augustus 2014 at 06:30

  Wat hou ik toch van deze eenvoudige maar ooh zo mooie Theo ! Less is more !

 • Reply
  Khadetjes
  29 augustus 2014 at 06:34

  Wat een schoon ventje! Euh… wat een stoere kerel – jongens van 7 hé ;).
  Mooi, de hoekjes zijn zelfs niet nodig.

 • Reply
  Twee emmerkes water
  29 augustus 2014 at 06:53

  Prachtig! helemaal eens met de stofkeuze! :)

 • Reply
  bobbyminouch
  29 augustus 2014 at 07:35

  Ik ben helemaal mee! Leuke stof, mega-patroon en goed in elkaar gedraaid!

 • Reply
  de zussen
  29 augustus 2014 at 08:56

  Heel mooi! Jongens van 7 zijn inderdaad heel moeilijk om mooie stofjes voor te vinden!
  Zus 1

 • Reply
  Eva
  29 augustus 2014 at 11:39

  Chique…Zou ik zo uit de winkelrekken halen ;)

 • Reply
  Mijnspiegelbeelden
  29 augustus 2014 at 16:01

  Erg mooi, makkelijk te combineren ook!

 • Reply
  huisje boompje boefjes
  29 augustus 2014 at 16:41

  Prachtig met dat stofje!

 • Reply
  Piepow
  29 augustus 2014 at 18:12

  Dat stofje maakt het echt heel stoer! Mooi.

 • Reply
  eva maria
  29 augustus 2014 at 19:27

  Waaauw, wat is dit een mooie Theo! Zo áf, vind ik. Echt schoon.

 • Reply
  Karla
  30 augustus 2014 at 06:16

  Een heel mooie Theo!

 • Reply
  Mieke Jansen
  30 augustus 2014 at 20:38

  Less IS more! precies een designerhemdje!

 • Reply
  Angellekes Design
  1 september 2014 at 20:54

  Heel mooi en mooie stofkeuze

 • Reply
  De wereld van Sofie (Jade or)
  7 september 2014 at 15:27

  ik volg Mieke, echt een designerhemdje…well done ;-)

 • Reply
  Mamasha
  10 september 2014 at 19:40

  Het is echt zo schoon, ik hou zo van eenvoud!

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!