DIY experiment | part one

Naaien voor mezelf had ik eigenlijk al een tijdje niet meer gedaan. Heel wat stukken belandden in de lapjesmand omdat er op één of andere manier wel steeds iets aan scheelde. En dan is de goesting nogal rap over om de schaar te zetten in die beminde stofjes waar je het perfecte kledingstuk voor jezelf in zag. De zoektocht naar leuke patronen had ik eerlijk gezegd ook een beetje opgegeven. In 2014 kocht ik geen enkel nummer van Burda of Knipmode. De stapel werd toch alleen maar groter en eigenlijk werd er weinig mee gedaan.

Bij het opruimen van de stoffenkast kwam ik een paar couponnetjes tegen waarmee ik ook ooit iets voor mezelf wou maken. Jongensstofjes zijn het zeker niet en voor Elize zag ik er ook niet echt iets in. Aangezien de voorraad stoffen in mijn kast een beetje moest slinken, waren er weinig opties. De stofjes weggeven of de draad oppikken en er eindelijk zelf iets mee doen. Ik besloot mijn kans nog eens te wagen. Voor het patroon nam ik een gekocht bloesje dat tot de lievelingsstukken in mijn kleerkast behoort en tekende de patroondelen over. Ik matchte het voile-achtige stofje met een donkerblauwe boordstof.

Het resultaat viel goed mee, ook al is de boordstof van de meest lubberachtige soort ever.  Het bloesje zag al meerdere keren de binnenkant van mijn wasmachine en wordt af en toe ook uit de strijkmand gevist voor het de weg naar de kleerkast afgelegd heeft.

 

DSC_0778

DSC_0779-def

Conclusie: mijn eerste DIY-experiment met een patroon is geslaagd. Er volgde dus snel een tweede, en ook een derde. Even geduld,  die zijn voor later.

Patroon: zelf getekend

Voile stof: Maison  Dorée (Opwijk)

Boordstof: Stoffenspektakel

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  pieddepoule
  18 februari 2015 at 11:47

  amai Cindy!! zelf getekend en al! goed ze…

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   23 februari 2015 at 19:56

   mercikes!

 • Reply
  Les Mademoiselles
  18 februari 2015 at 13:30

  Oo wauw, ik vind het supermooi! Die kleuren gaan je goed én het model absoluut ook. Meer selfish naaien dus :-)

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   23 februari 2015 at 19:57

   ik werk er aan :-)

 • Reply
  inspinration
  18 februari 2015 at 16:16

  Ik ben benieuwd naar de rest dan, want deze vind ik super leuk!

 • Reply
  Mieke Jansen
  18 februari 2015 at 19:11

  Meer dan geslaagd!!

 • Reply
  Els
  18 februari 2015 at 22:03

  Staat u heel leuk! Zo eentje wil ik ook wel!

 • Reply
  ssews
  19 februari 2015 at 08:39

  Een parel van een bloesje! Al goed dat je de ‘draad’ voor jezelf weer oppikte. Ik heb dat hier af en toe ook hoor!

 • Reply
  Khadetjes
  19 februari 2015 at 09:24

  Volgens mij mag het woord experiment rustig weg uit je titel… mooi!

 • Reply
  zus 3
  22 februari 2015 at 22:50

  ik vind je woordkeuze “lubberachtige soort” een zeer mooie omschrijving :-)
  Ik heb ook zo’n gekocht bloesje en i love it!
  ben benieuwd naar de ‘echte’ versies
  zus 3

 • Reply
  Angélique
  23 februari 2015 at 12:49

  Wauw heel geslaagd hoor.

 • Reply
  cindy@ateliergeorgette
  23 februari 2015 at 20:00

  mercikes allemaal!

 • Reply
  lielebeesje
  27 februari 2015 at 14:39

  Waw, echt heel mooi gelukt!
  Gaat het toevallig om een bloesje uit de JBC? Ik heb er nl. ook twee in een gelijkaardig model die ik supergraag draag en overweeg om na te tekenen …

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   5 maart 2015 at 16:32

   hoi lielebeesje, bedankt voor je reactie. Nee, geen bloesje uit JBC…

  Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!