Harley Top met een twist

De naaimachines hadden hier al een tijdje stil gestaan toen het plots weer begon te kriebelen om er aan te beginnen. Ik knipte patronen en stofjes aan de lopende band en om er weer in te komen besloot ik om te beginnen met een snel klaar projectje, namelijk de Harley top uit La Maison Victor. Mmjaa, snel klaar was het eigenlijk niet want ik heb zowat alles fout gedaan… Het bewijs dat er wel degelijk roest op de naaiskills kan komen na een te lange inactiviteit. Enfin, bij mij is dat toch blijkbaar zo…

Eigenlijk begon het probleem al bij het knippen van de stof: voorpand en achterpand werden in twee delen geknipt in plaats van aan de stofvouw. En eigenlijk begon het probleem nog veel eerder, namelijk bij de stofkeuze. Ik had dat dus werkelijk waar niet gezien dat er ‘rekbare stof’ stond in de werkbeschrijving. En geen haar op mijn hoofd dat daar ook maar enigszins bij stilgestaan heeft dat dat allemaal wel eens zeer krap zou kunnen worden, zo in een katoenen stofje zonder rek.

Om de stof en mijn Harley top te redden besloot ik dan maar om te foefelen en er een (serieuze) twist aan te geven. Ik stikte een strookje zwarte tricot tussen de twee delen van voor-en achterpand zodat er toch een klein beetje rekbaarheid ontstond… En dat werkte!

De hals- en armboordjes werkte ik ook af met zwarte tricot.

IMG_1686

Het is niet helemaal wat het moet zijn, maar ik ben al bij al toch tevreden dat ik mijn dierbaar stofje niet in de vuilnisbak heb moeten kieperen…

DSC_2082

#lmv #lamaisonvictor #harleytop

Patroon: Harley Top – La Maison Victor

Stof: Opwijkse Stoffen

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  zus 3
  27 juli 2015 at 23:57

  ik vind uwe twist geweldig gevonden, hoedje af!
  ‘t is een héél schoontje!

 • Reply
  Khadetjes
  28 juli 2015 at 06:17

  Misschien niet wat het had moeten zijn maar wel schoon, ik ben fan!

 • Reply
  cathy
  28 juli 2015 at 07:30

  Ik vind da nen supermooie twist ! Heel tof

 • Reply
  nobutterfly
  28 juli 2015 at 09:22

  Heel creatief opgelost en een super resultaat! Het effen zwart breekt de print en dat maakt het wel af!

 • Reply
  lielebeesje
  28 juli 2015 at 12:04

  Mooi! Als je niets had gezegd, had niemand geweten dat het niet zo moest zijn (maar ik waardeer die eerlijkheid wel). ;-)

 • Reply
  JoChapeau
  29 juli 2015 at 22:25

  Leuk toch ! (ik moest die twist ook al toepassen hoor !)

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!