Sweater weather

Brrr, wat is het koud buiten… Tijd om het wat gezelliger te maken binnen en aan de wintergarderobe te beginnen denken. Ik kocht een hele grote stapel lekker warme sweaterstoffen om de jongens van een paar broodnodige truien te voorzien. Tussen de truienvoorraad van vorige winter bleek nog weinig goeds te zitten, dus ik besloot om daar maar meteen iets aan te doen. Stoffen met hippe prints en een paar effen lapjes, ideaal om wat te mixen en te matchen. Dat was het plan van vorig weekend en dit is alvast het allereerste resultaat.

DSC_3842

Op Instagram postte ik eerder deze week een fotootje in zwart-wit, maar er kwam wel degelijk een vleugje (herfst)kleur aan te pas. In combinatie met één van mijn favorieten uit de nieuwe stapel, witte sweaterstof met zwarte sterretjes. Love it!

DSC_3783DSC_3788

Voor het patroon deed ik nogmaals beroep op de good old leather sweater uit La Maison Victor. Niet bijster origineel, maar ‘never change a winning team’ blijkt hier toch ook één van mijn motto’s. En als je een patroon maar uit de kast te halen hebt zonder dat er knip- en plakwerk aan te pas komt, ben ik heel content. Ik maakte het model voor Arne al eens eerder en aangezien de trui toen nog veel te groot was, nam ik nu gewoon dezelfde maat. 104 zit dus perfect dus voor mijn 4-jarige. En voor het feit dat ik voor een keer de juiste maat koos, gaf ik mijzelf toch wel eens een schouderklopje. Ooit komt dat dus helemaal goed…

DSC_3863

Mijn kleine piraat had er zin in en ging als een volleerd model aan de slag voor de lens. Er kwam heel wat leuks voort uit deze fotoshoot, dus ik kon niet zo goed kiezen… Overdosis foto’s dus deze keer.

DSC_3847 DSC_3828 DSC_3823 DSC_3821

Arne was heel blij met deze trui en kwam mij er zelfs al om knuffelen toen ik nog maar begonnen was met stof knippen. Over een enthousiaste en dankbare kleuter gesproken… Toen ik echter aan een eerste breiprojectje begon en hem vertelde dat dit ook een trui voor hem zou worden, was het enthousiasme net iets minder groot. “Nee, mama, ik wil alleen maar mooie truien krijgen”. Oink, daar stond ik dan met mijn mond vol tanden… He knows me so well: ik kan dus niet breien. Toch doe ik een poging en hoop dat dit een projectje is dat hier ook nog in 2015 op de blog zal geraken. Fingers crossed. Zij heeft me met haar prachtexemplaar trouwens helemaal over de streep getrokken, waarna ik prompt de twee breiboeken van Julie Jaeken heb besteld. De boeken zijn alvast twee pareltjes en de uitleg is goed. Daar zal het dus zeker niet aan liggen. Aan mijn talent, daarentegen… Maar dat is dus hopelijk voor later :-)

DSC_3829 DSC_3806 DSC_3805 DSC_3804 DSC_3796 DSC_3791 DSC_3782 DSC_3741 DSC_3735

#lamaisonvictor #leathersweater

Patroon: Leather Sweater –  La Maison Victor

Sweaterstof met sterren: Stoffen Van Leuven

Roestoranje tricot: Nostex Opwijk

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  boomie
  14 oktober 2015 at 20:53

  Heel geslaagd, die stoffencombinatie!

 • Reply
  Huisje boompje boefjes
  14 oktober 2015 at 21:40

  Wat een heerlijke sweater, leuk!

 • Reply
  Wikkelgatjes
  14 oktober 2015 at 22:30

  Ik vind deze trui gewoonweg schitterend en de kleuren staan hem super! Schoon in al z’n eenvoud!

 • Reply
  mumendemiekes
  14 oktober 2015 at 22:43

  hij ziet er super cool uit in zijn leuke trui

 • Reply
  pied de poule
  14 oktober 2015 at 23:24

  oh wat mooi die lieve arne! ik knip en teken en plak etc. ook nt graag patronen, dus hoera voor hergebruik ervan :-) en ik ben ook altijd verkeerd met die maten… maar ja, julia heeft dan ook totaal gn standaard maten he… heel benieuwd nr je brei project! x

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   21 oktober 2015 at 16:34

   ik ben er zelf ook benieuwd naar :-) het gaat echt niet vooruit… na drie keer herbeginnen begint het er nu wel toonbaar uit te zien, ik ben een echte kluns als het op breien aankomt :-)

 • Reply
  Leentje
  16 oktober 2015 at 21:06

  wat een mooie combinatie, super!

 • Reply
  With Love - by Eva
  18 oktober 2015 at 23:53

  Al die snoeten :) Wat een schatje!

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!