Dit was oktober…

Oktober is alweer voorbij gevlogen, tijd voor een terugblik…

IMG_2525

#stoffenstapel #sweaterstof

Met zo’n dikke stapel sweaterstoffen kon het alvast niet meer stuk… oktober werd een maand waarin er sinds lange tijd weer heel wat leuke naaisels van onder de machine rolden. Dat het nooit genoeg is naar mijn goesting blijft een feit, maar deze maand was alvast zeer productief. Het is ook de eerste keer dat alle drie mijn mannen in de prijzen vielen, ook manlief kreeg voor dit keer iets zelfgemaakts cadeau. Blogberichten over deze sweaters vind je hier, hier en hier.

IMG_2537

#lmv #leathersweater

IMG_2558

#ottobre #raglan #piekewieke #guitars

IMG_2597

#lmv #chesssweater

Het was ook de eerste maand sinds lang dat er weer hele stapels stoffen aangekocht werden. Iets dat ik ook een beetje op een laag pitje gezet had, vooral wegens een uitpuilende stoffenkast… Van sommige stofjes weet ik niet goed meer waarom ik ze ooit heb gekocht. Misschien eens tijd voor een uitverkoop op de blog, dus.

Voor mezelf ging ik ook aan de slag, alhoewel dit maar een matig succes bleek. De Linden Sweater is voorlopig niet blogwaardig bevonden. En de Cheri Jas… mja, ook een twijfelgeval qua maat.

IMG_2526

#lindensweatshirt

IMG_2520

#lmv #cheri jas

En soms begint het te kriebelen en moet ik weer eens iets uitproberen waarvan ik al lang weet dat ik het eigenlijk niet zo goed kan. Breien dus. Enfin, ik heb dus een aantal avonden zitten sukkelen met patronen en breigaren en het kiezen van de juiste breipennen… en warempel nu ligt hier iets dat op een trui begint te lijken! Het is niet aan het sneltempo van sommige andere naaibloggers dat ik hier plotseling en miraculeus in een breitalent transformeer, maar het gaat stilletjes vooruit. En ik ben zelf zo nieuwsgierig naar het afgewerkte resultaat… De breiboeken van Julie Jaeken van Julija’s Shop zijn alvast een hele grote hulp om gemotiveerd te blijven doorwerken.

IMG_2521

IMG_2524

IMG_2614

#breien #knitting #julesenjulie

Net als bij het naaien zie ik nu plots overal patronen die ik absoluut-zonder twijfel-100% zeker ooit eens zelf zou willen maken… maar tijdsgebrek is en blijft mijn grootste vijand. Er moet namelijk ook nog wat gewerkt worden (en wat gaat dat breien traag!). Op het werk blijft het zoals steeds druk, druk, druk. Maar ook thuis staat er weer heel wat op stapel. Zo zijn we eindelijk begonnen aan de afwerking van onze woonkamer. Het is hier dus alweer een stoffige affaire bij ons thuis, maar ik kijk ongelooflijk uit naar het resultaat.

IMG_2612

#renovating #still renovating

Ik eindig dit maandoverzicht met een fotootje van mijn allergrootste schat Ian, die met zijn acht jaar op de teller voor de eerste keer helemaal vanzelf een melktandje verloor! De eerste tandjes moesten getrokken worden door de tandarts omdat de nieuwe tandjes er al door stonden, en er is dus nooit echt sprake geweest van een ‘gat’. Maar deze keer wel, en het ziet er zo schattig uit :-)

IMG_2613

#milestone

 

Bye bye oktober.

Hallo november!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  4 november 2015 at 09:48

  Tikkeltje jaloers op jouw prachtige stapel jongensproof sweaterstoffen. Moeilijk te geloven dat jij een sukkelaar bent op brei-scills, zo gelijkmatig kan alleen een prof het ;-)
  Op naar de volgende maand!

 • Reply
  Miss Wobie
  5 november 2015 at 10:15

  Dat zag er wel een fantastisch mooie maand uit! Prachtige stapel stoffen, mooie naaisels en heerlijk trotse zoon met een tandje minder :)

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!