Jules & Julie | Lou

Met dit gure weer was het niet makkelijk om ons naar buiten te begeven, maar we hebben de wind toch even getrotseerd om een paar foto’s te maken van de nieuwe trui voor Arne. Hij past niet helemaal in het rijtje sweaters dat hier de voorbije weken voorbij kwam – een missie die ik trouwens nog steeds verder wil zetten – maar ik ben er wel erg fier op.

DSC_4157

DSC_4114

In de lagere school kreeg ik al klamme handjes als er een breiwerkje op het programma stond en het lukte al helemaal niet om die werkjes tot een goed einde te brengen. Er was altijd wel iets mis mee, en gelukkig had ik – net zoals zij – een mama die ‘s avonds al eens een handje toestak om de foutjes te verdoezelen. De laatste jaren nam ik elke winter wel eens een breinaald vast om er aan te beginnen, maar verder dan een half afgewerkte sjaal geraakte ik nooit. Nu zag ik ongelooflijk veel mooie breisels passeren op allerlei naaiblogs en ik dacht: dit keer ga ik ervoor. Er moest en zou dus een trui gebreid worden. Waarom ik meteen de lat zo hoog legde en met een trui wou beginnen, weet ik zelf ook niet. De logische stap zou zijn om één of andere half afgewerkte sjaal af te werken, maar nee, een trui dus.

Eerste vaststelling: breien duurt lang. Veel langer dan een trui in elkaar naaien. Enfin, bij mij was dat toch zo. Een tempo van een paar rijtjes per avond en veel zelfstudie over minderen, meerderen en afkanten… ik zat al snel aan een paar weken. Gelukkig zijn de boeken van Julie Jaeken helder en duidelijk, dus daar heeft het helemaal niet aan gelegen.

DSC_4123

DSC_4117

Qua maat ging ik wel opnieuw de mist in. Een 4 jaar voor mijn bijna 5-jarige lukt misschien nog net bij zelfgemaakte naaisels, maar bij breisels mag het een maatje meer. De trui zal dus helaas niet meegaan tot volgende winter.

DSC_4143

De trui is zacht, net zoals Arne zelf. En mijn mannetje is er ondertussen helemaal voor gewonnen. Er zullen hier dus nog breisels volgen, zij het aan een laag tempo :-)

DSC_4151

DSC_4154

#julesenjulie #knitting #breien

Patroon: Lou – Jules & Julie

Wol: scheepjeswol – Rok en Wol Zottegem

Knoopjes: knopendoos van oma

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Katrien Depoorter
  15 november 2015 at 18:43

  Heeeel mooi (en bedankt voor de verwijzing ;-))! De trui zal mss niet lang passen, maar mss kan je hem wel doorgeven …

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   17 november 2015 at 09:50

   Bedankt, Katrien… Hopelijk kan ik er na Arne nog iemand blij mee maken :-)

 • Reply
  Tam Tam
  15 november 2015 at 22:10

  Knap! Heel leuk ook met die houten knopen!

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   17 november 2015 at 09:51

   ik vond die knoopjes ook een leuke match :-)

 • Reply
  cirkusforkids
  17 november 2015 at 08:30

  erg mooi gedaan, de kleur is ook top !

  https://www.instagram.com/marble_is_the_new_black/

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   17 november 2015 at 09:52

   dank je wel!

  Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!