Candy Kittens

Het eerste naaiblogbericht van 2016 gaat over één van de laatste wapenfeiten van 2015. Van de lap poezentricot die ik ook hier al gebruikte bleef nog een voldoende groot stuk over om de befaamde Candy Dress van La Maison Victor te maken in het kleinste maatje. Het valt nog wat ruim, maar kan dus ook nog een tijdje mee. En aangezien het één van de lievelingsstofjes is van onze kleine meid, wou ze het toch al eens dragen. Ik smelt daarvan…

DSC_4813

Van het patroon op zich ben ik dan weer niet onverdeeld fan. Ik kon het niet over mijn hart krijgen om de randen niet af te werken, dus daar heb ik toch wel wat aan gefoefeld om dat wat mooier te maken. Omdat ik te weinig naadwaarde had geknipt aan de zoom van het rokdeel en ik al gelezen had dat het een pittig kort jurkje is, heb ik slechts een kleine zoom kunnen naaien. Dat is natuurlijk geheel aan mijzelf te wijten, maar daardoor krult de zoom jammer genoeg af en toe omhoog en dat vind ik nu echt niet netjes. Misschien moet ik dat toch nog even wat beter afwerken…

Zelf ben ik ook nog altijd zwaar verliefd op die schattige kittens op de stof… Hoe schattig kan een stofje nu werkelijk zijn?

DSC_4568

DSC_4566

DSC_4590

Isn’t she lovely… Isn’t she wonderful…?

Zei ik al dat ik een heel fiere meter ben? <3

DSC_4820

DSC_4790

Patroon: Candy Dress – La Maison Victor

Poezentricot: Stoffen Van Leuven

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Sylvia
  14 januari 2016 at 11:01

  Heel erg schattig! Mijn meisje zou ook instant zot zijn van deze stof!

 • Reply
  Saskia
  14 januari 2016 at 19:25

  Oh ja, dit meisje is superschattig. Ja, ik volg je mening over die onafgewerkte randen. Ik twijfel over een oplossing … zou een elastische biais in de zoom kunnen helpen (enkel aan de binnenkant?)…

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   14 januari 2016 at 20:52

   die elastische biais zou wel eens een goeie oplossing kunnen zijn… thx voor de tip!

 • Reply
  inspinration
  15 januari 2016 at 10:37

  Hier ook helemaal fan van de stof, na de eerste keer een halve meter gekocht te hebben, kocht ik nog maar wat bij :)

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   15 januari 2016 at 22:26

   ik zal me ook moeten inhouden als ik het nog eens tegenkom… :-)

 • Reply
  Els Thaets
  21 januari 2016 at 14:15

  Heel mooi! Hier staat ook nog een Candy Dress op de to-do list maar eerst nog een nieuw stofje halen… ;-)

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!