Urban Style | Pretty Paris

‘Zelfmaakmode voor tieners’ staat er op de kaft van het boek … Tja, tieners heb ik nog niet in huis. Maar dat boek van By Eva Maria sprak me toch echt wel aan. Toen ik zag dat de grootste maatjes ook wel voor volwassenen zouden passen, ging ik overstag. En ook al zijn er eigenlijk heel wat patronen die ik wel eens wil uitproberen, toch bleef het boek zoals steeds een tijdje liggen. Het wringt nog steeds tussen de grote goesting die ik heb om dingen te maken en de effectieve tijd die ik er kan aan spenderen…

Op zoek naar snel resultaat begon ik in een zeldzaam vrij momentje dan toch aan het Pretty Paris – jurkje. Het eerste werd een eenvoudig zwart modelletje in een steviger zwart stofje, met riemlusjes zoals het boek voorschrijft voor stevigere stofjes. Supertevreden met het resultaat, maar helaas een maatje te groot. Ik kom het hier zeker nog eens tonen als het ingenomen is, want het is echt een heel mooi kleedje geworden. Al zeg ik het zelf.

Poging 2 dan maar.  In een soepeler, meer zomers stofje dit keer. En nu ook geen riemlusjes, maar een elastiek in de taille. En eenvoudige kanten lintjes als schouderdetail.

Het wordt één van mijn favorieten als het wat warmer wordt, ik ben er zeker van.

DSC_5229

DSC_5269

 

DSC_5238

DSC_5261

Patroon: Pretty Paris – Urban Style by Eva Maria

Jurkstofje: Stoffen Van Leuven

Jasje: Zeb

Oorbellen: Be Fashionable by Natasja

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Saskia
  27 maart 2016 at 20:57

  Met het jasje erbij is het helemaal af! Ik heb het boek ook al een tijdje liggen, herken je verhaal :-)

 • Reply
  Wikkelgatjes
  27 maart 2016 at 22:20

  Keiknap!

 • Reply
  B-Naais
  28 maart 2016 at 21:46

  Wauw je staat er super mee!

 • Reply
  piepow
  29 maart 2016 at 10:18

  Ha, dat boek ligt hier ook al een hele tijd, maar ik begin er ook maar niet aan. Herkenbaar, dus :-)
  Ik vind je heel goed staan met het kleedje!

 • Reply
  Khadetjes
  30 maart 2016 at 10:41

  Het staat je mooi zeg!
  Ik kocht het boek nog niet – geen idee of het nog ‘mode’ zal zijn als die twee van mij tieners zijn -, ik vrees dat ik er zelf net iets te groot/zwaar voor uitgevallen ben ;). Misschien moet ik het toch eens een kans geven!

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   1 april 2016 at 19:33

   Vrij tijdloze modellen in het boek, vind ik. Het proberen waard!

 • Reply
  Joke (The Needle Of Choice)
  30 maart 2016 at 21:25

  Heerlijk, he, dat we er zelf ook in passen! Ik ben super fan. En deze versie ziet er inderdaad een zomer-toppertje uit! Nu ben ik wel érg benieuwd naar de andere versie…

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   1 april 2016 at 19:33

   als ik het goed krijg, binnenkort op de blog ;-)

 • Reply
  Els
  30 maart 2016 at 22:01

  Heel mooi, staat je super… En heel mooi met het jasje. Grote kans dat dit ook op m’n to-sew lijstje komt! x

 • Reply
  zus 3
  1 april 2016 at 00:57

  Ik heb het boek ook liggen met het idee om voor mezelf een kleedje te maken,
  héél knap gedaan (en altijd joepie voor een maatje kleiner!à

 • Reply
  Anoniem
  1 april 2016 at 08:27

  Wow wat een talent! Ik ga dat boek ook eens halen denk ik.

 • Reply
  An_nononsonsmoms
  3 april 2016 at 23:07

  Bij hetzelfde gebrek aan tieners in huis, staat die pretty Paris hier ook op de planning voor mezelf. Het stofje ligt al klaar, nu de tijd nog. De jouwe is alvast prachtig geworden.

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!