DIY | Foto fun

Wie hier af en toe eens komt meelezen, weet dat ik een zwak heb voor mooie foto’s… Wat niet wil zeggen dat ik er zelf altijd zo’n mooie maak, natuurlijk. Wat wel vast staat, is dat ik er heel veel maak. Héél véél… Voor de blog vooral met mijn Nikon, maar daarbuiten eigenlijk nog het meest met mijn smartphone.  De leukste daarvan kan je bekijken op mijn instagram-account, maar veel meer gebeurt daar natuurlijk niet mee. Tot nu, want ik liet er een deel van afdrukken bij Webprint. In een heel leuk polaroid formaat, wat een toffe extra geeft aan die instagram-foto’s…. Een aanrader, dus!

En te tof om zomaar in één of andere kast te verdwijnen, natuurlijk! Dus ik ging er mee aan de slag. Er werd gepind, gepind en nog eens gepind… en daarna geknutseld.

En dit was het resultaat:

Eerst ging ik aan de slag met twee ijzeren roosters. Het voordeel van op een halve bouwwerf te wonen, is dat dergelijke dingen hier en daar wel eens rondslingeren. Maar ik denk dat dit in de lokale bouwmarkt ook wel te vinden is (in één of andere vorm). Ik pimpte de roosters met zwarte verf uit een spuitbus. Na een nachtje drogen waren ze gebruiksklaar. Ik kocht kleine wasknijpertjes om de foto’s op de roosters te klemmen. De fotootjes alleen zijn al heel leuk, maar uiteraard kan je er nog heel wat andere dingen aan hangen die het geheel wat leuker en kleurrijker maken. Als je het zelf eens probeert, laat je dan vooral gaan…

DSC_6308

DSC_6310

DSC_6319

DSC_6322

DSC_6329

DSC_6363

Je kan de roosters omhoog hangen met kleine haakjes of ze op een legplank zetten, zoals ik deed. De inhoud kan je aanpassen zo vaak je wil, dus dit blijft altijd een heel toffe eyecatcher in huis.

Natuurlijk zijn er nog honderden andere plezante manieren om je foto’s in de verf te zetten. Ik knutselde dus nog wat verder en maakte dit leuke kadertje:

DSC_6368

Om dit kadertje te maken had ik niet veel nodig. Enkel de omtrek van de kader, de rug mag eruit. Daarna verbond ik eindjes ijzerdraad van de ene naar de andere kant van de kader, ongeveer met een gelijke afstand ertussen. Ik maakte de ijzerdraad vast met tape. En that’s it. Fotootjes eraan hangen met de wasknijpertjes en klaar! En zo leuk om naar te kijken…

DSC_6372

DSC_6377

DSC_6370

DSC_6384

DSC_6396

DSC_6391

En dan last but not least: mijnpersoonlijke favoriet… de polaroid muur.  Eigenlijk het eenvoudigste van allemaal om uit te voeren, maar dit ideetje geniet toch mijn voorkeur. Ik bevestigde de fotootjes gewoon met een klein fotoklevertje aan de muur. Even getwijfeld of ik het zou doen op mijn pas geverfde witte muur, maar dan toch verstand op nul gezet. En heel tevreden met het resultaat. Er werd zelfs al gespeculeerd over extra fotootjes om de hele muur verder mee te ‘behangen’. Wordt dus misschien vervolgd… wie weet.

Denk er aan: volgend weekend is het vaderdag… misschien de perfecte gelegenheid om ook eens aan de slag te gaan met jouw mooie foto’s? Misschien zorgt deze blogpost alvast voor wat inspiratie!

DSC_6404

DSC_6406

DSC_6411

DSC_6413

DSC_6399

Foto’s: Webprint

DIY roosters: roosters (bouwmarkt) | zwarte spuitbus (Action) | wasknijpertjes (Action) | tags en embellishments (eigen voorraad)

DIY kader: kader (Ikea) | ijzerdraad (bouwmarkt | wasknijpertjes (Action)

DIY fotomuur: fotoklevertjes (Action)

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anoniem
  6 juni 2016 at 20:49

  Tof gedaan! Bedankt voor de knutseltips :-)

 • Reply
  Evy
  6 juni 2016 at 20:57

  Super tof idee! De knutselideetjes zijn leuk en dikke fun maar ook die polaroids zijn echt wel ‘wauw’ :O

 • Reply
  Anoniem
  6 juni 2016 at 21:30

  De polaroid muur is ook mijn favoriet!! Ziet er echt geweldig uit, allemaal!

 • Reply
  Els @ tresorsdemachouette.blogspot.com
  9 juni 2016 at 12:54

  Super! En inderdaad, de leukste foto’s staan meestal in onze Instagram-account dus heel tof om er iets leuks mee te doen :-)

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!