MOMM | Rechte jurk

 

Op een vrijdagavond in januari deed ik wat late night shoppping na het werk. Ik zag een beeldig jurkje bij Zara maar nam het niet mee. Het boek van Eef Theys griste ik wel mee… En op weg naar huis had ik al spijt van dat jurkje. Maar… toen ik dat boek thuis eens goed bekeek en het patroon van de rechte jurk zag staan, was dat Zara-jurkje meteen vergeten. Ik zou er gewoon zelf eentje maken.

En dan… voeg ik meestal een extra lijntje toe aan mijn to sew lijstje dat eigenlijk al eindeloos lang is en komt het er meestal niet van. Maar dit keer niet. De dag nadien kocht ik al stof. En een paar dagen zat dit jurkje in elkaar. En het weekend daarna trok ik het al aan voor een avondje stappen. Mijn ‘happy dress’ :-)

 

Omdat ik zoals gewoonlijk in die week maar een paar uurtjes tijd had, moest het wel snel gaan dus nam ik het risico om de rits achterwege te laten. De crêpe-stof zou dat wel toelaten, dacht ik. En terecht, geen rits nodig.Wat ook alleen maar bijdroeg aan het draagcomfort. De mouwen moest ik wel een flink stukje inkorten want die waren echt wel te lang voor mij.

 

Dit jurkje zit als gegoten. Het is zo fijn om te dragen dat ik eigenlijk al een lichte lenteversie in het achterhoofd hou. Maar ik zet het niet op een to sew-lijstje. Ah nee, want dan komt het er niet van :-)

Helaas zijn de foto’s weer niet wat het moet zijn. De zelfontspanner en scherpe foto’s gaan duidelijk niet meer samen. Heel teleurstellend maar geen idee wat ik er moet aan doen. Tips zijn welkom want ik krijg er een punthoofd van.

Patroon: Rechte jurk –  Matching outfits matching minds

Stof: zwarte crêpe – Stoffen Van Leuven

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Ann
  24 februari 2017 at 00:36

  Heel schoon vind ik, ge sta er goe mee!!

 • Reply
  Sarah
  24 februari 2017 at 08:56

  Oooh ik vind het echt supermooi!

 • Reply
  jochapeau
  24 februari 2017 at 13:35

  Wauw ! Chique zeg !

 • Reply
  lisette
  24 februari 2017 at 18:24

  Mooi zeg! Heb je het rugdeel aan de stofvouw geknipt?

 • Reply
  Saskia
  25 februari 2017 at 18:40

  Dit 👗 staat je geweld! De vorm en ook de kleur! Helemaal mijn ding ook met die ruches aan de mouwen.

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   26 februari 2017 at 12:04

   Dank je Saskia! Die ruches zijn inderdaad superleuk, en helemaal in op dit moment… dus enkel pluspunten he ;-)

 • Reply
  Eva
  25 februari 2017 at 19:37

  Topjurk!

 • Reply
  Joke (The Needle Of Choice)
  13 maart 2017 at 22:42

  Mooi, een zwart jurkje kan er altijd bij!

 • Reply
  MultiVroon
  18 december 2017 at 01:23

  Je staat iets vóór de muur, dus logisch dat t met de zelfontspanner niet goed gaat, hij stelt immers scherp op de muur.

  Maak de totale afstand groter en sta zo krap mogelijk vóór de muur, dan maakt het minder uit. Of zorg voor een grotere scherptediepte bij het instellen van je toestel . Of plaats een object voor je muur, waar jij straks komt te staan, om op scherp te stellen als je de zelfontspanner aan zet.

  Mooie jurk!

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!