Tilda

 

Een paar weken geleden vond ik eindelijk een beetje mijn ‘sewing vibe’ terug. Eigenlijk dankzij Pinterest waar ik een paar toffe voorbeeldjes tegenkwam van de Tilda top uit La Maison Victor. Het boekje schrijft een zware tricotstof voor. Tja, dat had ik niet in huis, en de tijd en goesting om nog naar een stoffenwinkel te rijden heb ik toen niet meteen gevonden. ‘Use what you have’ vind ik nog steeds een tof principe, dus het was tijd voor een duikje in de stoffenkast. Ik vond er een donkerblauwe crêpe die volgens mij wel kon dienen. Niet echt rekkende stof, maar bij de voorbeeldjes die ik online vond werden ook wel eens andere stoffen gebruikt. Aan de slag dus! Perfect projectje om de goesting te laten weerkeren, want razendsnel resultaat. En nog mooi ook. Vind ik toch :-)

De foto’s zijn wat minder, want mijn camera liet het eventjes afweten…

 

Gelukkig heb ik mijn camera ondertussen weer aan de praat gekregen, en konden er al foto’s gemaakt worden van het volgende projectje. Eentje waar ik nog veel blijer van werd en waarvan al een kleine sneak peek op Instagram te zien was. Gisteren zag ik dan ook nog een heleboel mooie jurkjes passeren volgens het nieuwe Laure patroon van Straightgrain en voor ik het wist lag het patroon in mijn virtuele winkelmandje en had ik een nieuw stofje gekocht… Jaja, die vibe is stilletjes aan helemaal terug aan het komen. Ik probeer dus wat bewuster om te gaan met het beetje naaitijd dat mij soms maar rest en wie weet komt dat weer helemaal goed. Er zijn honderden patronen die ik wel eens wil uitproberen, maar ze komen niet meer per se op mijn ‘to sew’ list. Die heb ik zelfs niet meer.  Kwaliteit boven kwantiteit. Niks moet, alles mag. Dat is het nieuwe motto.

Patroon: Tilda top – La Maison Victor (editie 2 maart-april 2015)

Stof: Donkerblauwe crêpe stof – Stoffen Van Leuven

Knoopje: uit de knopendoos van tante Juliette

Halsketting en oorringen: Victoria

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Saskia
  12 februari 2017 at 19:00

  ‘Tilda’, terwijl deze post aan het openen was, gingen mijn radertjes werken. Wat was ook alweer de Tilda ? En ja, ook voor mij altijd veel naailijstjes. Dromen mag, ook daar heb ik al veel plezier aan, zelfs al komt het er niet altijd van. Maar na het zien van deze, is Tilda weer heel wat plaatsen gestegen in mijn ‘to sew’ top!
  Laat maar komen, jouw nieuwe naaisels!

 • Reply
  Hutse Pruts
  12 februari 2017 at 22:46

  Heel mooi. Ik heb deze nog nooit gemaakt maar als ik dat zo zie moet ik dat dringend eens doen ;-)

 • Reply
  ann
  13 februari 2017 at 10:17

  Schone blouse !!! En laat de rest ook maar komen :-)

 • Reply
  Els
  13 februari 2017 at 14:05

  Knap! Heb hier ook wat ‘to sew’ achterstand in te halen… Zal een virusje zijn :-)

 • Reply
  Davina
  13 februari 2017 at 21:18

  Supermooi seg! Zeker een geschikt stofje ervoor, je staat er super mee bovendien!

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   13 februari 2017 at 22:07

   Superlief, Davina!

  Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!