Lena

 

Nadat het Laure jurkje zo goed was meegevallen besloot ik om voor de verjaardag van Elize nog eens een mini-collectie te maken. Dat was al een tijdje geleden, maar was toen zo goed meegevallen dat ik het wel eens opnieuw wou doen. Voor een heel uitgebreide collectie was het al te laat, maar een paar extra jurkjes moest zeker lukken.

Na Laure was Lena aan de beurt. Wat een zalig patroon is dat, zeg! Ik zag echt al heel leuke exemplaren voorbij komen. Waar ik niet goed op lette was de plooi op de rug. Je kan de plooi er op twee manieren inleggen en ik deed dat dus op een andere manier dan uitgelegd staat op de blog van Wensje. Eventjes paniek omdat ik het pas zag nadat de jurkjes al overhandigd waren, maar ik was meteen gerustgesteld toen ik her en der nog zo’n Lena jurkjes zag passeren. En eerlijk gezegd stoort het ook niet.

Ik deed mijn best om de roze glitterbambi’s op de donkerblauwe achtergrond vast te leggen, maar dat was niet gemakkelijk… De stof was trouwens een couponnetje van bij Stoffen Van Leuven. Toen ik het zag wist ik meteen dat het een Lena voor Elize zou worden.

 

 

 

In het verjaardagspakket zat onder andere ook een cadeaubon om leuke schoentjes te gaan shoppen bij Raaf en Vos. In dat immer leuke winkeltje vond ik dan ook een heel ruime keuze aan kniekousjes. Ik kocht een paar mooie roze van Collégien die bij elk van de gemaakte jurkjes wel past.

 

Gepast en goedgekeurd.

Patroon: Lena Dress – Wensje

Glitter bambi-sweaterstof: Stoffen Van Leuven

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Eva
  22 maart 2017 at 20:54

  Keimooi! Ik denk dat ik snel ook eens zo’n jurkje maak voor mijn nichtje.

 • Reply
  Stephanie
  23 maart 2017 at 09:49

  Oh zeg, dat is echt heel mooi. Ik ben verliefd op die glittertjes. Wassen ze niet af bij jou? Ik las her en der al dat dat soms miserie is… Die plooi vind ik heel mooi gedaan trouwens. Meer van dat :)

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   26 maart 2017 at 19:53

   dank je wel, Stephanie. voorlopig geen afgewassen glittertjes en hoop dat dat zo blijft ;-)

 • Reply
  Daisy
  23 maart 2017 at 13:00

  Super mooi en heel eerlijk ik vind die rugplooi zo veel mooier.

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   26 maart 2017 at 19:54

   dank je wel, Daisy :-)

 • Reply
  Davina
  23 maart 2017 at 15:50

  Leuke Lena! Ik maakte er ook eentje, maar ik moet er nog over bloggen… En ik stikte die plooi eerst ook verkeerd, haha. Maar ik tornde wel (elastische steek + overlockstiksel) om ze weer ‘goed’ te krijgen. Achteraf gezien niet nodig, want zo is het ook heel mooi!

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   26 maart 2017 at 19:56

   dank je Davina! heb ook eventjes gedacht om de jurkjes terug te vragen en het aan te passen maar uiteindelijk stoort het toch niet echt hé…

 • Reply
  Khadetjes
  24 maart 2017 at 10:24

  Het regent hier mooie jurkjes op mijn scherm… ik deed van ‘schaap’ en printte het jurkje om er eentje te maken. Prachtexemplaar, het staat haar super!

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   26 maart 2017 at 19:57

   Benieuwd naar jouw versie!

  Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!