LMV |Chess Sweater

Ik zet mijn sweatermissie nog even door, hoewel ik momenteel al goesting krijg in zijsprongen. Voor mezelf knutselde ik ondertussen het Linden Sweatshirt van Grainline Studio in elkaar, maar wegens een compleet verkeerde stofkeuze twijfel ik nogal of het in aanmerking komt als blogitem. Wel een heel leuk en eenvoudig patroontje, dat kan ik alvast meegeven als tip.

In mijn zoektocht naar toffe jongenspatronen bladerde ik nog eens door de stapel LMV’s en kwam ik het Chess Sweater patroon tegen. Lang geleden al op de to do list gezet maar tot nu toe was het er nog niet van gekomen. De trui past zeker in het rijtje van de afgelopen weken, dus dit was het uitgelezen moment om er iets mee te doen. Nog nooit eerder had ik iets gemaakt voor S., maar hij zag het ook wel zitten om eens iets zelfgemaakts te krijgen. Aan de slag dus.

Bij gebrek aan lappen stof die groot genoeg waren om de trui uit te knippen, trok ik nog eens naar Stoffen Van Leuven. Ik vond er een gelijkaardig stofje zoals in het tijdschrift gebruikt werd. Het lichtgrijs combineerde ik met een donkergrijze sweaterstof. Polsboorden en heupboord werden uit de grijze sweaterstof geknipt, de halsboord haalde ik uit een meer rekbare boordstof.

DSC_4098

DSC_4105

DSC_4101

DSC_4097

DSC_4090

DSC_4075

DSC_4061

Er was weinig uitdaging aan de trui en hij zat letterlijk op een klein uurtje in elkaar, maar dit vond ik wel eens heel leuk om te doen. Misschien moet ik dus maar eens meer op zoek naar leuke mannenpatronen… En S. was er blij mee <3.

Patroon: La Maison Victor jan/feb 2015 – Chess Sweater (maat M voor mijn smalle hubbie)

Stoffen: Stoffen Van Leuven

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Zoë
  28 oktober 2015 at 21:03

  Die staat ook nog eens op mijn planning. Een toppertje.

 • Reply
  pied de poule
  28 oktober 2015 at 22:55

  schoon ze uwen S! :-) ik vind dat ook een leuke om te maken! x

 • Reply
  jochapeau
  29 oktober 2015 at 20:18

  Mooi ! Staat hier ook op de planning voor ooit ;-)

 • Reply
  zus 3
  30 oktober 2015 at 00:18

  leuk wanneer makkelijk in elkaar en een schoon resultaat je conclusie zijn!
  Ik heb al een sweater met een kap voor manlief gemaakt, maar dit ga ik ook nog doen!

 • Reply
  Karla
  1 november 2015 at 10:57

  Ligt hier ook in stukken klaar. Een uurtje? Waar wacht ik op…..allee hup. Mooi resultaat!

 • Reply
  With Love - by Eva
  2 november 2015 at 23:29

  Heerlijk hé, hoe snel dat ineen zit! En die mannen met nul naaibesef maar denken dat je een grote opoffering gedaan hebt ;) Ik maakte hem ook al eens, en mocht toen flink versmallen, maar verder vind ik het een toppatroon!

 • Reply
  The Needle Of Choice
  16 november 2015 at 22:04

  Heel erg leuke trui. En een uurtje, da’s wel echt snel! Leuk dat S het ook mooi vindt!

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   17 november 2015 at 09:52

   bedankt!

  Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!