Simpel en snel…

“Simpel en snel…” Misschien moet ik daarvan wel de nieuwe slogan maken van deze blog. Hoe minder simpel en snel het dagelijkse leven tegenwoordig in elkaar zit, hoe meer de naaisels dat wel moeten zijn. Weinig andere keuze, als ik wil dat er af en toe nog iets creatiefs gebeurt. Ik ben ook niet de naaister die de meest ingewikkelde patronen er zal uitpikken, maar een beetje uitdaging ga ik normaal toch niet uit de weg… Noodgedwongen stel ik dus het zoveelste simpele projectje voor. Het bevredigde eventjes de creatieve goesting, maar dat is maar een lapmiddel… Waar o waar kan ik een grote dosis tijd kopen, zodat al die ideetjes ook eindelijk eens kunnen uitgevoerd worden? En hoe doen jullie dat toch allemaal? Een gezin draaiende houden, ervoor zorgen dat de was en de plas op tijd gedaan wordt, quality time doorbrengen met de kinderen en manlief, lekker en bij voorkeur ook nog gezond koken, uit werken gaan, sporten, de meest fantastische naaisels produceren… en nog zoveel meer? Wie verklapt mij het geheim?

Enfin, mijn simpel en snel-naaiprojectje dus. Een raglantruitje waarvan ik het patroon overnam van een gekocht bloesje. Het voor- en achterpand in een zacht katoenen stofje met een klein beetje structuur (dat ik ook al eens hier gebruikte), de mouwen en boorden in een dunne glittertricot.

DSC_5841

DSC_5840

DSC_5855

DSC_5869

DSC_5865

DSC_5849

 

Patroon: zelf (over)getekend

Katoenen stof: gekregen van tante Juliette

Glittertricot: Stoffen Van Leuven

Oorringen: Veritas

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  jochapeau
  11 mei 2016 at 15:57

  Simpelweg prachtig ! Het staat je echt supermooi, die zachte kleurtjes

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   11 mei 2016 at 16:04

   Dank je wel, Jo!

 • Reply
  Katrien Depoorter
  11 mei 2016 at 17:39

  Heel mooi en de kleur is gewoon perfect bij jouw ogen !

 • Reply
  Les Mademoiselles
  11 mei 2016 at 17:52

  Dat vind ik ook, dat ijsblauw flatteert je echt! Leuke oorringen ook, zouden ze nog te vinden zijn bij Veritas?

  • Reply
   cindy@ateliergeorgette
   11 mei 2016 at 20:20

   dank je wel! geen idee of de oorringen nog te vinden zijn, ik kocht ze rond de nieuwjaarsperiode… wel de moeite waard om er eens naar te gaan zoeken, ik draag ze heel graag!

 • Reply
  eva maria
  11 mei 2016 at 21:59

  Staat je geweldig. Zo’n heerlijk casual truitje zou ik zelf ook nog wiilen.

 • Reply
  Trésors de MaChouette
  11 mei 2016 at 22:15

  Mooi! Zal je veel ‘geniet’ van hebben… Casual en toch dat tikkeltje extra! ‘n Toppertje 😉 Liefs, Els

 • Reply
  pied de poule
  11 mei 2016 at 22:21

  schoon madam!

 • Reply
  Wikkelgatjes
  11 mei 2016 at 22:22

  Mooi, die zachte kleurtjes! En ja, tijd is hier ook wel een issue maar net als jij ben ook ik nog op zoek naar een succesformule ;-)

 • Reply
  MamC
  12 mei 2016 at 07:31

  Staat je goed! Mooie kleurtjes en een tof mouwke.

 • Reply
  withlovebyeva
  12 mei 2016 at 08:21

  Wat leuk om jou hier eens te zien! De zonen lijken op jou! En herkenbaar, simpele projecten om toch die creatieve drang te bevredigen. En dan heb ik nog niet eens kinderen ;)

 • Reply
  Leentje
  12 mei 2016 at 18:39

  Simpel, snel en supermooi!

 • Reply
  Sarah
  12 mei 2016 at 19:05

  Simpel, schoon & snel! Een combi waar ik ook helemaal fan van ben!

 • Reply
  Joke (The Needle Of Choice)
  22 mei 2016 at 20:32

  Heel mooi! Maar ik herken het simpel en snel probleem: leuk voor even… Ik compenseer tegenwoordig door voor uitdaging te gaan, en dan noodgedwongen wat vaker te winkelen, omdat dat nu eenmaal langer duurt om af te werken. Ik geraak niet meer aan mijn doelstelling van een afgewerkt stuk per week, maar ik geniet wel van wàt ik maak, en dat telt ook, toch?

 • Reply
  Saskia_Sazul
  23 mei 2016 at 23:47

  Heel tof truitje! Simpel zorgt bij mij vaak voor de grootste bevrediging, ingewikkeld daarentegen voor frustratie omdat de verwachtingen dan zo hoog zijn. Maar ik blijf de uitdagingen aangaan. Als je een antwoord hebt op de tijd-vraag, hoor ik het graag. 😊

 • Bedankt voor je bezoekje! Thanks for stopping by!